<h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br /><p>Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven.</p> <h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br />Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven. <h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br />Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven.

Marlies Vriend-Harryvan


Marlies Vriend-Harryvan E-mail: marlies.vriend@fysioteam.nl
BIG registratie: 19033777904

Marlies Vriend is sinds 1981 werkzaam als fysiotherapeute. Zij heeft zich vanuit een brede belangstelling in verschillende richtingen binnen de fysiotherapie geschoold. Marlies heeft veel ervaring in het behandelen/begeleiden van diverse soorten klachten zoals revalidatie /begeleiden na diverse operaties.

In 1998 heeft Marlies zich gespecialiseerd in oedeemtherapie (herstellen van het vochttransport in het lichaam) en volgde zij verschillende cursussen zoals lymftaping en fascia technieken. Samen met Liesbeth heeft zij een cursus "aanmeten van therapeutisch elastisch kousen" afgerond om zodoende cliënten met oedeem klachten in een bredere zin te kunnen behandelen. Sindsdien zijn wij officieel een aanmeetpunt geworden voor therapeutisch elastische kousen.

In 2010 heeft Marlies haar interesse in ontspanningstherapie uitgebreid met een cursus "mobilizing awareness". Naast het verbeteren van de ademhaling, en het bewustwordingsproces op gang te helpen, kan zij door middel van actieve oefeningen de client laten ervaren wat spanning en ontspanning is. Deze methode kan een client helpen om weer in evenwicht te komen.

Portfolio


Afgestudeerd in december 1981

Specialismen:
- Oedeemtherapie
- Thoraxbandage en aanmeten elastische kousen
- Stenvers (specifieke behandeling voor schouderklachten)

Korte cursussen:
- ontspanningstherapie
- Cyriax
- Kaltenborn
- posttraumatische dystrofie (reflexdystrofie)
- osteoporose, preventie, behandeling en begeleiding
- actieve revalidatie atrose en artritis
- reuma en artrose
- bindweefselmassage


Specialisaties


- Groepstraining
- Oedeemtherapie
- Ontspanningstherapie
- Bindweefselmassage