<h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br /><p>Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven.</p> <h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br />Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven. <h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br />Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven.

Bekkenfysiotherapie

Bekkenbodemtherapie is een methode waarbij u leert de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewust te gebruiken. Omdat u de spieren van de bekkenbodem zelf niet kunt zien, is het soms moeilijk om ze goed te gebruiken en te trainen. Aandacht en begeleiding door een fysiotherapeut is daarom vaak zinvol.

Door middel van oefeningen kunt u de bekkenbodemspieren versterken. Zo kunnen ze beter de druk opvangen die er bij bewegingen op de bekkenbodem ontstaat. Ook het afsluitmechanisme van de blaas kan worden versterkt, zodat u minder gemakkelijk ongewild urine verliest. Als er een verzakking bestaat, kunnen bekkenbodemoefeningen dit niet meer ongedaan maken, alhoewel de klachten van een verzakking wel eens willen verminderen. Bij klachten van een te gespannen bekkenbodem leert de fysiotherapeut u hoe u de bekkenbodemspieren kunt ontspannen.

De bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met preventie en met voorlichten, coachen, begeleiden en behandelen van vrouwen, mannen en kinderen met onderstaande klachten:
- Ongewild verlies van urine en/of ontlasting (stress-incontinentie)
- Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/of te ontlasten, veel te vaak plassen (urge-incontinentie)
- Niet op kunnen houden van windjes
- Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
- Verzakkingen van blaas, baarmoeder of darmen
- Pijn in de onderbuik, rond de anus of de geslachtsdelen (dyspareunie, vaginisme)
- Seksuele problematiek, gerelateerd aan functiestoornissen van de bekkenbodem
- Pre- en postoperatief bij chirurgische interventies in de onderbuik (gynaecologische, urologische en colorectale operaties)
- Veranderde urinestraal
- Blaasontstekingen
- Bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond de zwangerschap en bevalling
- Ook gezonde zwangeren vormen een indicatie, bij deze doelgroep is de begeleiding met name gericht op preventie van bekkenpijn en bekkenbodemdysfuncties
- Bekkenpijn en lage rugklachten door andere oorzaken dan zwangerschap of bevalling

Bekkenpijn
Patiënten kunnen pijn hebben rondom het bekken, in de benen of de rug. Er kunnen zich problemen voordoen bij (lang) lopen, staan, zitten, liggen, omdraaien in bed en bij allerlei activiteiten uit het dagelijks leven (ADL). Bekkenpijn kan ontstaan tijdens en na de zwangerschap, door een (sportongeval) of lage rugklachten.

Psychosociale gevolgen
Mensen met bekken(bodem)dysfuncties kunnen min of meer in een sociaal isolement raken. Bijvoorbeeld pijn- en of ongewenst urineverlies doet ze ervoor kiezen om maar thuis te blijven. Fysiotherapie kan ertoe bijdragen dit isolement te doorbreken.

Fysioteam Stede Broec heeft met de meeste zorgverzekeraars een contract gesloten; bij deze verzekeraars kan/zal uw fysiotherapeut het afgesproken tarief rechtstreeks in rekening brengen. In de overige gevallen zal de fysiotherapeut de behandeling bij de client in rekening brengen, welke dan zelf de rekening bij de zorgverzekeraar kan indienen. De vergoeding door uw zorgverzekeraar voor fysiotherapeutische prestaties is uiteraard afhankelijk van uw polisvoorwaarden.

 

Intake bekkenfysiotherapie

€ 60.00

Zitting bekkenfysiotherapie

€ 52.50

Intake bekkenfysiotherapie aan huis

€ 86.00

Zitting bekkenfysiotherapie aan huis

€ 78.50

Niet nagekomen afspraak of niet 24 uur voor aanvang afgezegd  (dit kan 24/7)

€ 52.50

 

 

Meer weten over uw eigen situatie?

Vraag naar de voorwaarden bij uw verzekeraar of klik hieronder om te vergelijken waar u het beste af bent: www.independer.nl


Indien uw verzekeraar niet in dit overzicht voorkomt, is het wellicht verstandig als u eerst uw verzekeringsvoorwaarden erop naslaat, zodat u weet wat eventueel voor eigen rekening komt.

 

Teamleden

Monica Bok


Monica Bok E-mail: monica.bok@fysioteam.nl
BIG registratie: 09033187204