<h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br /><p>Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven.</p> <h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br />Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven. <h1>Fysioteam Stede Broec</h1><br />Onze praktijkruimte heeft acht behandelkamers en twee oefenruimtes waar wij ook fysiofitness onder begeleiding van deskundige fysiotherapeuten geven.

Dryneedling

Dryneedling

Dry needling is een Westerse manier van behandelen, waarbij gebruik wordt gemaakt van acupunctuurnaalden. Er wordt geen vloeistof in de spier gespoten. Hiervoor moet er een cursus gevolgd worden waarna de therapeut bevoegd is om deze behandelmethode te mogen gebruiken.

De knopen in de spieren (de pijnlijke verharding in de spier), zorgen voor minder goed bewegen, waardoor de gehele spier stijf en pijnlijk wordt. Bij langdurig bestaan kunnen ze leiden tot hoofdpijn, nekproblemen, rugklachten en RSI.

Er is voor de behandeling altijd een onderzoek nodig, om te bekijken of dry needling de geschikte behandelmethode is. Het doel is pijnvermindering en verbeterde mobiliteit in de betrokken spieren en gewrichten. Vaak komen klachten ook door andere gewrichten die de bewegingsketen verstoren. Helaas kunnen we dry needling niet bij iedereen gebruiken. Gelukkig zijn er dan alternatieven.

De naald kan een beetje gevoeligheid geven bij het in de huid brengen. Hoe gek het ook klinkt, maar een prik met de naald moet niet gevoeld worden. Wel kan er een loom/ zwaar gevoel zijn of, waar we eigenlijk naar toe willen, een onwillekeurige aanspanning van de spier die daarna tot ontspanning komt. Deze aanspanning is soms wel gevoelig, maar dat is maar even. Daarna kunnen de spieren aanvoelen als spierpijn of een zwaar gevoel geven. Samen met niet te intensief bewegen en met de rek en strek oefeningen voor thuis, verdwijnen deze snel. Nadat de knopen weg zijn kan de hele spier aangepakt worden en voelt deze weer soepeler.

Dry needling is NIET hetzelfde als accupunctuur.

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de 'energiebanen' van het lichaam. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten zgn: 'triggerpoints' en is geen 'energie' behandeling, maar meer een soort diepe massage in de spier zelf. Het voordeel is dat de bovenlagen van de spier niet hoeven worden gemasseerd en er dieper behandeld kan worden, waardoor sneller resultaat.

De methode wordt toegepast als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Geïnteresseerd!!
Neem contact op met Fysioteam Stede Broec en vraag naar Maikel van Bemmel.

Teamleden

Maikel van Bemmel


Maikel van Bemmel E-mail: maikel.vanbemmel@fysioteam.nl
BIG registratie: 99053786504